German shepherd dog training

Честно казано много обичам животните. Едно време баба ми на село отглеждаше много животни крави, кокошки, козички, магаре и не може без куче и котка. Обичам ги и съм се грижил много за тях.

Вече съм голям мъж, но привързаността ми към четириногите не е отминала. Винаги се радвам на кучетата и котките, вече рядко ходя на село, но като отида винаги посещавам плевнята с моите стари познайници. Има обаче нещо, което може много да ме яодса и много да ме възмути. Това са стопани, чиито домашни любимци са без каишки, или са пуснати в парковете, които са предназначени за деца, а не за домашни любимци и стопани, които не почистват след четириногите си. Това може не просто да ме вбеси, а да ме изкара от равновесие. Вече времето става все по-топло и хората прекарват по-голямата част от деня на вън, в някой парк, а децата тичат и играят на воля. Аз често посещавам един от парковете до мястото, в което живея. Постоянно правя збележка на нехайни стопани, който разхождат кучетата си в този парк, а има огромна табела, на която пише, че е забранено. В повечето случаи те се държат изключетелно грубо и арогантно, дори няма да цитирам, защото възпитанието не ми позволява. Един ден обаче един от тези “стопани” не просто, че беше с кучето си в парка, но то беше и без повод, познайте какво се случи? Кучето подгони едно от децата в парка, добре, че не се стигна до наранявания. Детето не спираше да крещи и съответно нали разбирате, че преживява стрес, който може да се отрази на по-нататъшното му развитие, например страх от кучета и никога да не може спокойно да играе в парка. Стопанина както винаги започна с оправданията, че кучето му е най-доброто на света и явно са го били предизвикали за да го подгони, а Вие Господине какво правите на място, на което е забранено за кучета? И защо кучето ви е без повод? И не си мислите, че кучето беше малко, беше немска овчарка. Най-нагло той продължи да казва, че не е виновен и дори не си тръгна, докато не му направих повторна забележка и не го заплаших, че ще го снимам и ще го изпратя в новините.

Нямам нищо против домашните любимци, имам против “стопаните”, тези който най-нагло и безотговорно пускат кучетата си на места, на които нямат работа, които не почистват след любимците си  отгоре на всичко са и арогантни.

Google+ Comments