тяло на климатик

Искате ли да имате най-добрия климатик в дома си? В такъв случай, ви трябва устройство, което не просто охлажда или затопля вашето помещение, но също така подобрява качеството на въздуха, не харчи много ток и ви осигурява несравним комфорт. Въпросът е, как да го намерите и кои са характеристиките, на които трябва да обърнете внимание?

Ако разгледате сайта https://eclima.bg/invertorni-klimatici-ceni, ще откриете една доста широка гама от опции – от инверторни и хиперинверторни климатици за стенен монтаж, до подови климатици и мултисплит системи. Благодарение на наличните филтри в сайта на Eclima, вие лесно може да стесните списъка с продукти и да прегледате само тези, които най-добре отговарят на вашите нужди. Например, може да изберете типа на климатика, марката, неговата мощност, размера на вашето помещение и т. н. Това ще ви помогне бързо и лесно да стесните избора си на модул, без да се налага да преглеждате стотици ненужни опции. Дотук добре, но какво да търсите като характеристики? Кои интелигентни функции са важни и могат наистина да ви бъдат полезни?

Кои са функциите, които да търсите?

Разбира се, на първо място, вие ще искате вашият климатик да е инверторен или може би хиперинверторен. Излишно е да споменаваме, че този тип системи са много по-добри от обикновените неинверторни модули.

Инверторната технология обаче е само един от аспектите, на които да обърнете внимание. Ако искате да си осигурите максимално комфортна и здравословна среда у дома, то най-добре да потърсите климатик, който притежава и следните функции:

  • Антибактериален филтър. Този филтър помага за отстраняването на замърсителите на въздуха, като гарантира, че в дома ви циркулира само чист въздух.
  • Функция за автоматично почистване. Тази функция помага за предотвратяване на растежа и разпространението на бактерии, което може да е резултат от влага вътре в модула.
  • WiFi контролер. Това ви дава възможност да контролирате вашата система както от всяко място в дома ви, така и когато сте извън него.
  • Режим за заспиване или нощен режим. Този режим намалява консумацията на енергия, когато климатикът не се използва активно, като ви помага да спестите от сметките си за ток.
  • Сензор за човешко присъствие. Тези сензори имат способността откриват дали има някой в ​​стаята. Когато сензорите не засекат никакво движение, уредът автоматично превключва на икономичен режим, за да избегне загуба на енергия.

Освен това, когато търсите най-добрия за вас модул, е много важно да обмислите и следните фактори:

  • Цена. Цената на климатиците обикновено варира в зависимост от качеството и вида на модула. Същото важи и за цените за монтаж. Някои модули са по-лесни за поставяне и следователно са по-евтини за монтаж, докато други изискват специализирани умения и допълнителни материали, което увеличава разходите.
  • Размер на стаята или пространството. Размерът на помещението, което се нуждае от климатизация, ще повлияе на цената на самия уред. По-големите пространства изискват по-мощни (и често по-скъпи) модули.
  • Дизайн на модула. Въпреки че не е основен решаващ фактор, външният вид на самия климатик все пак може да бъде важен. В наши дни, повечето производители на климатична техника предлагат голямо разнообразие от дизайни, от които да избирате, така че винаги можете да намерите нещо, което отговаря на вашите естетически предпочитания.
  • Тип на климатичната система. Типът климатична система, който изберете, ще повлияе както на цялостния комфорт във вашия дом, така и на месечните ви сметки за ток. Инверторните сплит системи например, могат да бъдат идеални за отопление или охлаждане на една стая. Ако обаче търсите цялостно решение за вашия дом, то е по-добре да помислите за монтирането на мултисплит система.
външно тяло на климатик

Кои са 3-те най-важни фактора, на които да обърнете внимание?

Въпреки че има много фактори, които са от значение, три от тях са особено важни и не бива да се пренебрегват. Ето и кои са те:

  1. Енергийна ефективност

Енергийната ефективност се отнася до количеството енергия, което уредът консумира, за да постигне желаната температура в помещението. По-високият енергиен клас означава, че системата консумира по-малко електроенергия, което съответно води и до по-ниски сметки за ток. Това е ключов фактор при избора на климатик.

  • Ниво на шум

Нивото на шум на климатика може значително да повлияе на вашия комфорт. Със сигурност няма да ви е приятно да работите или спите на фона на бръмчащия климатик. За щастие, повечето съвременни модули са проектирани така че да работят изключително тихо.

  • Мощност и производителност 

Климатикът трябва да бъде достатъчно (НО НЕ ПРЕКАЛЕНО) мощен, за да охлажда или затопля ефективно пространството, за което е предназначен. Адекватната мощност гарантира, че климатикът може да поддържа комфортни условия на закрито, като намалява нивата на влажност и подобрява общото качество на въздуха.

Как да изберете правилния климатик?

В крайна сметка изборът на най-добрия климатик зависи най-вече от вашите лични предпочитания и специфичните нужди на вашето домакинство. На пазара има най-различни видове климатици, всеки със своите предимства и недостатъци. Стига характеристиките да отговарят на вашите изисквания, всеки климатик, който изберете, ще осигури комфорт за вас и вашите близки у дома.

Google+ Comments