Здравейте! Обръщам внимание на тази тема, защото гурбетчийството не е част от модата на младото поколение. От стари времена мъжете са търсили прехраната на семействата си по света, затова казвам, че гурбетът не е белег на новите времена. Всички, които сме запознати с темата на гурбета знаем, че обикновено отсъствието на мъжа не води до нищо хубаво за семейството. Но въпреки това, напоследък поради липсата на работа в нашата държава, на все повече семейства им се налага да се разделят, защото единият от двамата отива да работи в чужбина. И, разбира се, тези семейства са предимно млади, защото нямат жилище, съответно трябва да плащат наем, отделно другите разходи по дома и сметките, най-големия разход – по децата и положението става плачевно. Единствения изход – на младото семейство им се налага да се разделят и да търсят прехрана в чужбина, да закрепят положението.

До тук добре, ако може изобщо това решение да се нарече добро, но оттук насетне не се знае как ще се развият нещата. Защото е неоспорим факт, че това положение е доста рисковано за семейството и особено за тяхното бъдеще. Затова реших да изкажа мнение по темата и съм категорична, че семействата, най-вече младите, не трябва да се делят за дълго време при никакви обстоятелства.

Всяка възраст си има своите предимства и си иска своето, особено младостта. Хората се женят, защото искат да бъдат заедно, да споделят и да градят бъдещото си. Изводът е – гурбетчийство да, но споделено със семейството.

Google+ Comments