Със захладяване на времето започват да се появяват и неприятните болести. Накъдето и да се обърна, виждам подсмърчащи хора. Аз вече минах през една лека настинка, но добре че пикът й беше в почивните дни, за да не трябва да размахвам тонове носни кърпички на работа. По принцип за настинка не си взимам болничен, защото я смятам за нещо безобидно, а и след толкова изкарани настинки имам предостатъчно опит в лечението й.

Обикновената настинка е често срещано явление при смяна на сезоните от топло към студено. Симптомите са запушен или течащ нос, сълзене на очите и леко главоболие. Това причинява дискомфорт, но не пречи да изпълняване на ежедневните задължения, поради което хората продължават да ходят на работа и съответно да разпространяват болестта сред околните.

gty_fido_flu_outbreak_tl_150406_16x9_992

Грипът обаче е съвсем друго нещо, той има способността да те събори със симптоми като висока температура, потене, остро главоболие, възпалено гърло. Сезонът на грипа по принцип е през студените месеци, но това не изключва появата му и през лятото. Ако не успеете да се предпазите и хванете коварния грип, вземете си болничен и си останете вкъщи. Така или иначе ще се чувствате толкова зле, че няма да бъдете продуктивни на работа, а и има опасност да заразите колегите си.

Спомням си как една зима върлуваше грип, но по някакъв начин цялото ни семейство успя да се опази от него, въпреки че имахме досег с болни хора. И все пак никой не се разболя, за мое голямо учудване. Още се чудя как успяхме да го постигнем. Грижете се за себе си, за здравето си и за това на децата ви, особено в този предразположен към болести сезон.

Google+ Comments