Всички сме имали проблеми със съня. Знаем и че той ни е важен за отпочиване на мозъка и като цяло за постигане на успех в каквото и да било. Сънят е начин да се рестартираме за следващия ден и твърде много от липсата му може да доведе до дисбаланс на целия организъм. Дотук с очевидните неща, нека сега ви споделя какво трябва да се прави за по-добър сън.

Sleep-deprived-

Според някои проучвания миризмата на лавандула помага за по-бързото заспиване. Това, което тя прави, е да забавя сърдечния ритъм и кръвното налягане и да те поставя в състояние на релакс. Достатъчно е да напръскате леко калъфката си с лавандула, за да се радвате на ползотворен сън.

Светлината казва на мозъка да бъде буден и да се залавя за работа, така че за да се радвате на по-бързо заспиване, е добре помещението, където спите, да е възможно най-тъмно. Това значи телевизорът да е изключен, а щорите спуснати. Телефонът също трябва да е по-далеч от вас, защото излъчват електромагнитни вълни и синя светлина, които съответно ви облъчват и ви пречат да заспите.

Откъде ли идва изразът “да спиш като къпан”? Топлата баня намалява температурата на тялото ви след като излезете, което изпраща сигнали до мозъка, че е време за сън. Същото се отнася и за отвиването на краката ви. Ако краката ви са извън одеялото, докато заспивате, телесната ви температура отново започва да спада, което благоприятства идването на съня. Това обяснява защо когато на човек му е студено, му се приспива.

Google+ Comments