Поколението Alpha се отнася до децата, които са се родили след 2010 година и са първото поколение, което е изцяло оформено от технологични промени и социалните медии. За да установите по-добра комуникация с тях, следвайте няколко съвета.

Alpha е израснало с технология и се справя добре с нея. Използвайте средства на комуникация, които те предпочитат, като например съобщения, социални мрежи или видео чатове.
Те преминават бързо през нещата и не задържат вниманието си. Когато говорите с тях, бъдете ясни и съкратете информацията си. Избягвайте сложен език или прекалено дълги обяснения.

Свикнали са с богато визуално съдържание и реагират по-добре на графики, снимки и видеоклипове. Включете визуални елементи в комуникацията си, за да ги ангажирате.
Предпочитат интерактивността пред пасивното консумиране на информация. Включете ги в разговора, задавайте им въпроси и ги мотивирайте да споделят своите мнения.

Бъдете отворени за обратна връзка. Имат достъп до много информация и свобода да изразяват мнения. Бъдете готови да приемате и обсъждате техните идеи и да им предоставите възможност да ви дават обратна връзка.

Накрая, разберете техните интереси. Всяко дете в поколението Alpha има свои уникални интереси и предпочитания. Изучете тези интереси и се опитайте да се свържете с тях, като говорите на техния език и използвате примери, които ги засягат.

Помнете, че всяко дете е индивидуално и може да има различни предпочитания и стилове на комуникация. Бъдете гъвкави и адаптирайте подхода си към нуждите и предпочитанията на конкретното дете, с което общувате.

Google+ Comments