В нашето семейство сме свикнали в гардероба да подреждаме само сезонните дрехи. Останалите се прибират, докато не им дойде времето. Така имаме лесен достъп до нещата, които ни трябват, а и честно казано дрехите ни за всичките сезони не се побират в гардеробите, които имаме. Ако имахме една цяла стая, отредена за дрехи, това нямаше да е проблем, но предполагам, че малко хора могат да си позволят такъв лукс.

fitted-wardrobeТова, което правим при смяна на сезоните, може би на много от вас е познато – вадят се всичките дрехи от гардероба, каквото трябва се изпира и после се прибират във вакумни торби, за да не заемат много място. Съветвам ви обаче да не обезвъздушавате торбите твърде много, защото дрехите ще излязат прекалено намачкани и ще има да гладите цял ден. Особено летните тениски и ризи, със зимните пуловери не е чак такъв проблем.

Празният шкаф се почиства и там се подреждат новите-стари попълнения. Подредбата на рафтовете става според типа на дрехата – дънки, тениски, потници, къси панталони. Каквото трябва се слага на закачалки – ризите например отиват там, след като се изгладят, летните рокли също. Междувременно се прави разбор и на дрехите, които излизат и на тези, които влизат в шкафа. Нещата, които преценим, че няма да носим, се заделят и даряват.

С обувките се подхожда по същия начин. Там пък мястото в шкафа ни е още по-ограничено. Зимните и пролетни обувки заемат много повече пространство от летните, затова като ги приберете, ще се учудите колко много чифтове сандали ще поберете на тяхно място.

Харесва ми гледката, след като приключа целия този процес с подмяна на гардероба. Накрая като го погледна е толкова красиво подреден. Няма дълго да остане така обаче 😉

Google+ Comments