Happy family having fun on floor of in living room at home, laugДецата имат нужда от внимание заради нормалното им развитие, а и вие, като техни родители, трябва да се интересувате от тях, да ги дарявате с любов и топлина. Това може да стане само ако прекарвате повече време с тях. Знаете, че те са пълни с енергия и винаги са готови за игра, затова ви предлагам няколко начина да се забавлявате заедно, като семейство.

Спомням си, че като малка една сутрин бях станала рано-рано, преди всички, бях взела едни пастели и какво си мислите, започнах да рисувам самолет по стената. Доста деца ги правят тези неща, затова, за да избегнете такива инциденти, просто закачете/залепете на стената едно голямо платно хартия и ги оставете да творят.

Има много занимателни дейности, които хем задържат вниманието на детето, хем го образоват. Пъзелите помагат за развиване на логиката например, конструкторите – за пространственото мислене. Може да четете книжки заедно, да му обяснявате за растенията и животните в картинки.

Направете си кино вечер у дома! Как? Ами превръщате хола в кинозала, изпичате пуканки и се настанявате удобно всички на дивана. Така даже ще ви е по-удобно и от истинско кино. Естествено, ще гледате детско филмче. Това ще бъде вашата семейна традиция. Детето ви ще чака събитието с нетърпение, а и на вас също ще ви е забавно, защото днешните анимации са направени да се харесват и на малки, и на големи.

Скрийте “съкровище” някъде из дома ви, което детето трябва да намери в няколко стъпки. Измислете му лесни загадки, съобразени с възрастта му, чрез които да стигне до него. Тази игра е изключително занимателна, а наградата накрая може да бъде нещо, за което детето си мечтае отдавна. Така му поднасяте подаръка по много по-интересен начин.

 

 

Google+ Comments