contemporary-food-containers-and-storageКутиите за храна са перфектното решение за остатъците от закуска, обяд или вечеря, които да приберем удобно в хладилника. В тях може да си носите и храна за офиса или за пикник в гората. Мъжете пък може да ги ползват, за да си съхраняват вътре разни джунджурийки като пирони, гайки, болтове и тем подобни. Общо взето, могат да намерят много приложения във и извън кухнята.

Понякога обаче тяхното складиране, докато са празни, заема твърде много място. Ето защо трябва да знаем как да ги организираме по оптимален начин, за да въведен някакъв ред и да спестим място. Нека ви разкажа как аз се справих с този проблем миналия ден.

Реших да направя така нареченото пролетно почистване на кухнята. Започнах да вадя съдържанието на всички шкафове, да ги разчиствам и да видя какво ненужно има там. Рафтът, където държим кутиите за храна, се оказа твърде неоптимизиран, ако така мога да се изразя. Досега не бях обръщала внимание колко много място заемат те. Никога не съм ги подреждала, честно казано, просто ги мушкам там, където има свободно място.

Най-сполучлив откъм пестене на място се оказа един комплект, при който кутиите влизат една в друга, както и капаците им. Останалите бяха някакви произволно купувани. Някои дори бях забравила, че съществуват, защото бяха на дъното на рафта, а никога не стигам до тях. Други бяха, така да се изразя, морално остарели, трети – напукани. Една част трябваше да изхвърля, защото вече не бяха годни за ползване, друга дадох на съпруга ми, където да си прибира джунджуриите, трета запазих.

Комплектът, споменат по-горе, лесно го наредих, а за останалите трябваше да изготвя една схема – да разгадая коя кутия може да влезе в друга. Поиграх си малко, но намерих оптималния вариант. Капаците им също подредих по големина и ги сложих подпрени между наредените една върху друга кутии и стената на рафта. Усещам как тук проблем ще бъде намирането на верния капак, но нищо в този свят не е съвършено 🙂

Google+ Comments