Идва пролет, а с нея и свежестта! У дома ние я пускаме не само чрез голямото почистване, но с няколко дребни хитринки. Те ни показват, че тежката зима си е отишла и е време да освободим пространство за новото. Нашата дейност е да предекорираме дома си, но само с определени бюджетни елементи. Ние го правим всеки сезон и резултатът е хармония.

Ако желаете и вие да включите в интериора си няколко пролетни декорации, то не отделяйте големи суми. Моят съвет е да заложите само на 5 елемента, с които ще получите пролетното преобразяване, което заслужавате.

Аз винаги започвам от спалните помещения. След прибирането на дебелите пуловери и топлите завивки, преминавам и към смяна на спалното бельо. Закупила съм си два комплекта с пролетни елементи, като имам и едноцветен, но отново в свеж цвят. Просто не може да си представите как само това променя облика и настроението.

После се отправям към хола и премахвам одеялото с празнични елементи. Отново имам по-тънко и в по-пастелни и нежни цветове. Винаги купувам цветя и пълня вазата, а ако пропусна, то залагам на ароматни свещи, които изпълват въздуха с приятно, омагьосващо ухание. Също така сменям рамките на снимките, обикновено с цветни, които остават и през лятото.

После се отправям към кухнята, където създавам саксия с подправки, които цяло лято ще ухаят и с които ще готвя. Заедно с кухнята и в банята сменям с цветни хавлиите и добавям зелен течен сапун – дребен детайл е, но се забелязва.

Накрая преминавам в антрето. Там прибирам зимните обувки и изваждам пролетните, като винаги, ама абсолютно винаги купувам лавандула. Някак този аромат ме успокоява и същевременно ме кара да се чувствам добре. Затова няколко саксии с цветето са добра идея за пролетен дом.

Google+ Comments