През последните две години навиците ни като семейство много се промениха. Определено вече прекарваме много повече време у дома, особено когато навън не е подходящо за активности. Така съвсем естествено прибягнахме и до повече гледане на телевизия. Аз не мисля, че това е лошо и дори някои от предаванията са доста интересни на всички у дома.

Наред с позитивите открих и някои негативи. Не мога да твърдя, че съм експерт в областта, но в този текст ще изразя мнението си като зрител. Това са любителски разсъждения и се надявам никой да не се почувства засегнат от тях. Особено актьорския състав на българските сериали.

През последните години се развиха няколко успешни продукции, които ние следим с интерес. Това са сериалите „All inclusive”, „Съни бийч“, „Откраднат живот“, „Полицаите от края на града“, „Пътят на честта“. Когато сме без децата, се наслаждаваме и на „Под прикритие“, „Братя“ и други подобни екшън филми. Тъй като според мен сериалите ни се развиват много интересно като сюжети, нямам търпение и за новата поредица „Лъжите в нас“, която трябва да стартира съвсем скоро.

Всичко до тук звучи интересно. Но – следва голямо НО. Забелязали ли сте в тези сериали колко са повтарящите се актьори? Например Парушев от „All inclusive” играе в почти всички горе изброени. Това е актьорът Петър Калчев и мисля, че той наистина има талант. Ала когато се появява в толкова много продукции, е трудно да разграничиш героя му и да не го обвържеш с предишния му образ. По този начин се губи и достоверността на историята.

Забелязах, че подобен е и кастът на „Лъжите в нас“. Дали обаче новата продукция ще успее да се справи с този проблем и да излезе от шаблона – ще разберем съвсем скоро. Обичам родното кино, радвам се да го споделям и със семейството ми. Ала не е ли време новите сериали да са и с нови актьори?

Google+ Comments