Да си родител не е лесна работа. Особено когато с половинката ти не може да достигнете до консенсус за живота. Това е една от най-често срещаните причина за разводите. В нея няма нищо лошо, стига обаче да не се прекрачват границите на благоразумието. В противен случай ситуацията излиза извън контрол и вече не гледаш най-важната си задача – родителството, а всичко останало.

Навярно ще има хора, които няма да се съгласят напълно с мен. И аз ще ги разбера, защото всеки случай е строго индивидуален. Няма рецепта за щастливо семейство и за щастливо разведени родители. Всичко е според зависи.

Но изключително ми е неприятно, когато избухне скандал с известни личности. Тогава се появяват всякакви компромати и се изкарват наяве такива подробности, които е добре само мъжът и жената да знаят за себе си. Причината за моето недоволство е във факта, че всичко, което се появи в интернет, остава там завинаги. А когато пораснат децата им и видят всичко това – едва ли ще им е приятно.

Водещият фактор за този текст бе и разярилата се битка между Джулиана Гани и Илиян Найденов. Те са известно с това, че са известни и се изявяват предимно в социалните мрежи. И уж всичко изглеждаше като идилия и се появи този „гръм в Рая“. Няма да влизам в детайли за събитията около грозната им раздяла, но само ще кажа, че се появиха много неприятни записи.

Не искам да защитавам единия или другия, даже напротив. Иска ми се техният негативен пример да послужи за извличане на позитиви при други двойки. Известен или не, то децата не заслужават да бъдат въвличани в интриги и прочие. Преди да се изправите един срещу друг, вижте нещото, което ви свързва – детето.

Google+ Comments