Първо искам да честитя на дамите техния женски празник. Честит 8 март на майки, баби, приятелки и на всички жени по света. Какъв по-добър пост за днес от такъв за цветя. Но няма да е шарено, а по-скоро тихо и пастелно. Линиите ще са чисти, цветовете бели, бежови, сиви и кафяви с малки цветови “експлозии” тук-там. Всичко това говори за висока класа и стил на обзавеждане, за минимализъм, за ред.

С малко личен принос в обзавеждането може да внесете цвят в неутралния си дом, използвайки цветята. Хубавото им е, че имат най-различни форми и шарки и лесно могат да бъдат сменяни според настроението ви. Ако не искате цветя в твърде ярки тонове, винаги може да ги замените с пастелни.

9_Bamboo-570x878Бамбукът ще пасне идеално на строгите линии на един елегантен дом. Той е предназначен да носи щастие, но също така стоическата му фигура и бързия му растеж символизират успеха. Фън шуи също го препоръчва, а както е известно, зеленият цвят успокоява. Една лесна за приложение идея е да използвате стъклена ваза без орнаменти по нея, да посипете дъното й с декоративни камъчета в неутрален цвят и да сложете бамбуковите стръкове между тях. Тази композиция би изглеждала добре на маса в кръгла прозрачна ваза тип “аквариум за златна рибка”, докато растението е малко. След като порасне, може да се премести във висока стъклена ваза на пода.

Друга идея включва познатата ни прозрачна кръгла ваза отпреди малко, табла в подхождащ на интериора цвят, чаени свещички, пак неутрални декоративни камъни и бели лилиуми. По средата на таблата слагате вазата. Камъчетата нареждате в таблата, а между тях и чаените свещички. Във вазата слагате малко вода и подреждате вътре лилии с различна дължина на стъблото – на едната, например, ще е оставен само цветът, а друга пък ще се извисява над ръба на вазата. Схващате идеята, нали? С неутралните си тонове тази декорация създава спокойна атмосфера у дома. Ако пък предпочитате малко по ярки цветове, винаги може да замените белите лилиуми с червени, розови, оранжеви, жълти и какви ли още не 🙂

 

Google+ Comments