family-meal-time_photoДнес реших да пиша, аз Софи. Ще ви занимая с темата за семейната вечеря и защо е хубаво да не се отказваме от тази малка фамилна традиция.

Вярвам, че има много жени в България, които са като мен – едновременно съпруги, домакини и работещи жени.  Натоварени сме с толкова задължения, отговорности и задачи, че понякога не можем да ги изброим всичките без да забравим някоя, нали?

Изкуството на семейната вечеря обаче е едно от нещата, които не бива да забравяме и да оставяме на заден план. Онзи момент от вечерта, в който всички сядате да похапнете заедно, а цялото помещение се “ароматизира” от ястието, което приготвяте в момента… това сред онези малки удоволствия в живота, от които не бива да се лишаваме. Семейната вечеря може да се превърне в наслада за всички сетива. Едно, че похапвате вкусно, но и прекарвате незаменимо време с хората, които обичате. Можете да си поговорете, да си разкажете някоя история от деня, както и да погледате нещо интересно за всички по телевизията. Току виж след това осъзнаете колко е приятно да сте заедно и измислите още някакво семейно занимание.

Казвам всичко това, защото ми прави впечатление, тази толкова естествена традиция все повече напуска ежедневието ни. А е толкова лесно да я поддържаме жива и толкова приятно да си правите компания един на друг, докато хапвате. Да не споменавам колко бързи и вкусни рецепти има в Интернет, от които можете да се възползвате.

Най-трудно е, когато имате деца и особено, ако са тинейджъри, да успеете да организирате семейна вечеря. Постигнете ли до веднъж, ще сте доволни от резултата след това и току виж традицията във вашето семейство се запази за по-дълго време жива.

Google+ Comments