Идването на бебето е едно от най-вълнуващите събития за всяко семейство. Но освен радостта, настъпват и подготовката на бебешката стая и купуване на необходимите неща за малкия нов член. Някои родители започват да се готвят за пристигането на бебето месеци преди раждането, други по-късно. Кога е правилно да се започне с покупките и ромоните?

Тук еднозначен отговор няма. Всъщност моят съвет е, че първо трябва да се следват препоръките на лекаря за безпроблемна бременност. Всичко останало може да почака. Затова най-добре е да започнете да планирате покупките за бебето след консултация с акушер-гинеколога. Тогава можете да получите и информация за състоянието на бебето и препоръки за това какво е най-добре първоначално да закупите.

Обикновено този период започва около 20-24 седмици от бременността. Това е времето, когато можете да разгледате и купите основните и най-скъпи неща като бебешко легло, дрехи, кош, термометри, количка. След това може да започнете да купувате по-специализирани неща като дрехи за бебето, играчки, залъгалки, бейбифон и каквото още се сетите.

Моят съвет е за по-скъпите вещи да започнете по-отрано да следите промоциите. Защото предполагам не всеки е с неограничен бюджет, а и за посрещането на детето ще ви трябват поне 5 хиляди лева. Така че се пригответе. Всеки спестен лев може да бъде инвестиран в нещо друго полезно за бебето.

Но въпреки това не се притеснявайте или чувствайте виновни, ако не сте успели да започнете да се подготвяте за бебето по-рано. Дали от суеверие, или пък друга възпрепятстваща причина, най-лесно е да се посети магазин и само за един ден таткото да закупи всичко. И всичко това докато майката е още в болницата с бебето.

Най-важно от всичко е да сте приключили с ремонтите и да сте проветрили и хигиенизирали помещенията за посрещането на новия член. Само за това си дайте зор.

Google+ Comments