smСмолянският регион е по-особен – и като природа, и като население, и като разположение.  В нашия край е много зелено, много тучно и красиво. Имаме множество природни забележителности, както и готини местенца за радост на туристите.   Жалкото е, че много от тях са малко известни.

В Смолят идват най-вече ученици с техните преподаватели заради Планетариума. Това е чудесно, но си имаме и други неща. Като добре подредено малко площадче и кокетно накацалите по хълмовете на Родопите къщички. Улиците ни са прави и чисти и изпъстрени с кафенета.

Малко са онези, които знаят, че регионът е пълен и с природни забележителности. На левия склон на долината на река Черна, точно под Орфеевите скали са разположени смолянските езера. Самите Орфееви скали според легендата са входът към Царството на Хадес. Като говорим за скални образование имаме множество пещери и, разбира се, скалата Невястата. Тук са Хайдушките поляни и за почитателите на походите – екопътеката “Каньона на водопадите”. За любителите на историята недалеч от града се намира и Момчиловата крепост.

Научете колко много не знаете за Смолян. Вижте тук и ни посетете.

Google+ Comments