skandaliНай-добрият начин да се скараш с някого е да го изнервиш до крайност като си излееш всичката насъбрана отрицателна енергия върху него. Обикновено така правим само с най-близките си хора и не случайно. С тях съжителстваме и добре знаем, че като наши най-верни спътници в живота няма да ни се разсърдят сериозно или да ни напуснат.

Има обаче много други поводи за скандали, които могат да разклатят из основи семейните отношения. Такива например са възникналите спорове за пари, дразнещите битови навици или пък породени от ревност и неразбиране на половинката счепквания.

За да запазите семейния уют обаче има и разнообразни начини да се справите с възникналите раздори и да избягвате скандалите. Един от тях е много прост. Когато видите, че половинката ви не е в настроение запазете самообладание, оставете я да вилнее на воля и ще усетите след като се успокои колко гальовно създание е. Непременно ще оцени, че сте я оставили да си излее всичко без да я контрирате. Друг вариант е да се научите на предвиждате скандалите. Това ще стане лесно, ако сте по-наблюдателни ще забележите за какво се карате най-често. Започнете да си правите по-често пас. Бъдете толерантни към особеностите на другия и се опитвайте да разбирате гледната му точка. Не на последно място ще ви посъветвам да говорете повече. От личен опит знам, че понякога разговарянето за проблема без да повишавате тон е много по-ефективно отколкото да се борете за надмощие на високи обороти и крещите мнението си в лицето на половинката си. На последно място ще сложа момента на обвиняването. Всеки мрази да му се преписва виновност. Пестете си фрази като “ти така направи”, “ето какъв си”, “заради тебе стана така”.

За финал ще ви намигна и ще ви кажа, че има още по-добър начин да избегнете скандала. Затворете очи, пребройте до 10 и си мислете за последните най-хубави мигове с любимия човек. Може пък да преминете директно на частта със сдобряването. 😉

Google+ Comments