111Фирмите за събиране на дългове станаха популярни у нас през последните десетина години, и честно казано доскоро аз не гледах с добро око на тях – най-вече защото изкупуват задължения, разполагат с чужди лични данни, а и не бях уверена в начина, по който събират дълговете – дали повече чрез уговаряне или принуждаване.

Моя приятелка преди две години си имаше сериозни проблеми с една фирмa в този бранш, добила лоша популярност, тъй като беше  „по различни телевизии“ заради методите, по които работи. Както се оказа не членува в Асоциацията на колекторските агенции в  България – и има защо, нейните начини за действие просто не са чак толкова човешки, принципни и професионални.

Има обаче много колекторски агенции, които хем успяват да си свършат работата, хем в повечето случаи да се стигне до сделка с длъжника, така че да не е нужно заплатата му да се запорира, например, или да се стига до дела.  Естествено, аз бих ви похвалила ЕОС Матрикс – фирма, с която наскоро си имах отношения, заради едно старо задължение с почти изтекла давност, към един мобилен оператор.  Преди години купих телефон с  тарифна програма от телекома. След два месеца обаче реших, че номерът ми е ненужен и започнах да ползвам само апарата, без да плащам сметката – а бях подписала договор за 1 година. И така, задължението ми не беше чак толкова малко, и стана време най-накрая да си го върна, макар да бях забравила за него през последните две години.

От ЕОС Матрикс се свърза с мен наистина мила дама, която беше учтива и уважителна, а съм чувала за телефонисти от тия фирми, които едва ли не се държали грубо с теб, заради това, че си длъжник. Отнесе се много човешки, и дори открихме вариант за разсрочено изплащане на задължението, който от този месец започвам да изпълнявам. В крайна сметка, сумата не е космическа, а и вината си е моя.

Очарована от доброто обслужване обаче, проверих повече за фирмата, която се оказа част от световната EOS Group. EOS Matrix не само е член на Асоциацията на колекторските агенции в България, но и единия от управителите й – Райна Миткова – Тодорова, е председател на асоциацията.  Споделям ви това, понеже говори за професионализъм, и ако недай си Боже ви се наложи – ще знаете, че можете да им се доверите.

Google+ Comments