Всяка жена, която е била бременна, знае какво щастие, но и колко дискомфорт се усеща през по-голямата част от времето. На тези дами, които тепърва им предстои да станат мами, пиша този текст с твърдението, че и бременността има своя меден месец.

През първия триместър в повечето случаи се получават първите симптоми на ранното забременяване. Това може да бъде гадене, повръщане, запек, умора, сънливост, качване на килограми от задържане на вода, неприязън към миризми, чувство за постоянен студ. Сигурно има и още, но тези ми изникват в главата на първо четене. Всички тези симптоми причиняват неразположения, които трябва задължително да се обсъждат с лекаря.

Докато минат тези първи три месеца всяка жена се пита дали ще се справи наистина. Точно тогава идва и вторияt триместър. През него симптомите изчезват, вече има видимо коремче, а майката започва да усеща детето си. Tези моменти са толкова мили, че те карат да забравиш всичко преди това и да видиш смисъла от пътешествието, по което се поема. Именно през тези три месеца настъпва меденият месец на бременността.

Той почти приключва с идването на последния триместър. Тогава бъдещата майка започва да става по-трудноподвижна, получава отоци, коремчето пораства, а детето още повече и започва да тежи. През тях и вълнението от наближаващото раждане е най-голямо. Дори идва момент, в който на жената вече ѝ се иска мъничето да излезе и всичко това да приключи, за да започне и отглеждането.

За мен всеки момент от бременността си има своя чар и просто съпровожда израстването на бъдещата майка. Така от момиче, тя се превръща в жена, в мама, в супергерой. И с вас ще се случи!

Google+ Comments