Случвало ли ви се е в работен ден, след като сте се прибрали от работа, да ви звъннат приятели, че ще минат да ви видят? Сещате се, че тази събота и неделя е нямало време да почистите, защото сте имали друга, по-спешна задача. Стряскате се изведнъж и се чудите какво да подхванете, а имате към 30-40 минути да приведете всичко в порядък.

Всъщност трябва да се фокусирате само върху местата, които гостите ще видят – например антрето, хола и тоалетната.
Сканирайте антрето с поглед и махнете нещата, които го карат да изглежда претрупано. Приберете обувките в шкафа, както и излишните палта в гардероба. Нямате време за акуратно сгъване, затова просто ги сложете някъде, където няма да се виждат. Всякакви брошури, вестници и списания също трябва да се преместят на скрито място или направо да се изхвърлят, ако не ви трябват. Огледайте се за паяжини, а ако има прахоляк, го забършете набързо с мокра кърпичка. Антрето може и да не блести от чистота, достатъчно е да изглежда все едно е така.

По пътя от антрето до хола се огледайте за нещо, което изглежда подозрително и не на място. В хола гостите ще се задържат най-дълго време, така че там трябва да вложите повечето си усилия. Минете много набързо с прахосмукачка отгоре-отгоре, ако има нужда. Направо вземете един кош за пране, приберете в него всичко излишно и го занесете в друга стая. Забършете праха отново с мокра кърпа, обърнете внимание само на повърхностите, които се виждат и изглеждат прашни.

welcomeВ банята се насочваме право към тоалетната чиния и мивката, които почистваме по стандартния начин, само че с по-голяма скорост. С мопа забърсваме пода на две, на три. За душ-кабината не берете грижа – направо я затворете. Ако имате само завеса, дърпате я и готово.

Времето би трябвало да ви стигне, а и мъжката част може да помогне поне с прахосмукачката. Ето така се чисти преди неочаквани гости :).

Google+ Comments