От далечни времена хората непрестанно са си задавали въпроса как да изградят и запазят щастливо семейство? Мъжете, жените, децата, роднините, приятелите – цялата тази колаборация от личности, мнения и емоции влияе върху цялото. А всъщност истината се крие в осъзнаването, че семейството е благословия, която обаче не ни е дадена, за да ни глези, а за да ни научи да сме по-добри.

Може би сте забелязали как напоследък все повече хора се разделят и започват наново да търсят половинката си и да градят нови семейни отношения. Все пак, ако човекът наистина не е за теб, то е необходимо да прекратите взаимоотношенията си. Но моето наблюдение е, че разделите се дължат на разбитата романтична представа. Да, точно това разбиране, че любовта е най-прекрасното нещо на света, че променя живота и те кара да летиш. Сама по себе си любовта е именно описаното в предното изречение, но когато е вложена в живия живот, става само един компонент от всичкото.

В действителност нашата половинка, децата и близките не са ни изпратени, не за да се забавляваме, да ходим по почивки и да си казваме колко сме прекрасни. Те са тук с нас поради провокацията, целящата да ни превърне в най-добрата версия на нас самите. Ако не сте съгласни с мен, то само се замислете за последния скандал. Как се почувствахте след него? До какъв извод достигнахте? Беше ли ви приятно, че казахте „онези неща“? Защо го направихте?

След една подобна ситуация разбирате, че можете да бъдете и лош, достигате до други висини на съзнанието си и осъзнавате, че не искате да сте такъв или пък точно обратното. Достигате до други страни от самия себе си, опознавате се. А това е полезно, защото знаете на какво сте способни.

Щастливото семейство се гради с идеята, че нещата се случват заедно. Провокации трябва да има всекидневно, за да надскачите себе си и възможностите си, а не за да се отказвате един от друг. Това е тайната. Никак не е сложно, нали?

Google+ Comments