Преди няколко месеца в блога леко започнахме да добавяме теми, свързани с нови видове къщи, обзавеждане на дома и отглеждането на домашни любимци. Е, нищо не е случайно, защото в нашето семейство именно тези въпроси са на дневен ред заедно с още нещо голямо – обмисляне за смяна на местожителството.

След толкова години живот в един и същ апартамент, решихме, че е време за промяна. Голяма роля за решението ни изигра и пандемията, която ни остави затворени зад четири стени. Като че ли осъзнахме, че големият град вече не е за нас, че сме се наситили на динамиката и суматохата му. Вече се нуждаем от малко повече спокойствие и уединение.

В момента пред нас стоят два варианта – да си купим или построим къща в покрайнините. Решихме, че ако е в регулацията на града, цените са твърде високи. Затова преминахме на опцията закупуване на парцел в най-близкото възможно село. Тъй като много наши познати ни попитаха дали няма да се чувстваме прекалено изолирани или старомодни чрез живот на село, аз и на вас превантивно казвам както и на тях, че ние сме широко скроени. Няма как някой да ни накара да се почувстваме по-малко хора, защото живеем в малко населено място, все пак е по-важно нашето щастие пред това какви ще кажат хората.

И така, да се върнем на основната тема с покупка или строеж на жилище. Засега мога да ви споделя, че сондираме мнения. Определено ни се иска да си построим дома на мечтите, който дори може да е в модерна форма на купол. Но това отнема много време – проекти, разрешителни, строители, материали, наблюдения… Усилията са неимоверни, но пък в името на децата и нас самите, ще си струва.

Продължаваме и с огледите на вече построени къщи. От тях има доста, които са ново строителство и притежават всички мечтани от нас удобства и функционалности. Ще се радваме ако сред вас има хора, на същия етап като нас за смяна на дома, да ни пишат, за да обменим полезен опит. А когато вземем и крайното решение, бъдете сигурни, че ще прочетете всичко за него в блога.

Google+ Comments