Темата за здравето е много деликатна. Едно е да трябва да се грижиш само за собственото ти здраве, съвсем друго е, когато е нужно да полагаш грижи здравето на цялото ти семейство.

Все пазим децата да не настинат, да не излизат навън потни и ги караме да си обличат с по-дебели дрехи. Началото на септември е много коварно време от годината именно в тази насока. Броени дни преди детето да тръгне на училище, рита топка или играе друга игра навън с приятелите. Загрява се, поизпотява се, маха горнището и го лъхва един студен вятър. Представяте ли си го вече как киха и кашля?

foodНе е лесно да пазим децата си от настинки и е още по-трудно да се грижим за тях, когато са болни. Не само защото физически ни е невъзможно да сме вкъщи по цял ден, когато работата зове, но и защото ни боли да гледаме как децата ни се измъчват.

Колкото и да се стараем да предпазваме семейството си от настинки и други неприятни вируси, понякога просто нямаме контрол върху нещата. Единственото можем да се стараем да подсилваме естествения имунитет на членовете на семейството ни по различни начини. Било чрез храната у дома или със специални билкови чайове. Спортът също помага за укрепване на организма, така че хубаво е да попитате детето си какво би искало да спортува, ако все още не го прави. След това го запишете на спорта, на който иска. Нищо няма да загуби.

Google+ Comments