nice„Добрата дума, железни врати отваря” не напразно е казал народът. Сигурна съм, че както всички знаят, и не веднъж са забелязали – комплимента и хубавата дума вършат чудеса. Дори и едно най-обикновено „благодаря”. Много е важно да намерим начин да изразим чувствата и мислите си, и да накараме човека до себе си да се почувства оценен. Всяка жена може да накара мъжът до себе си да направи нещо за нея само с една дума. Същото нещо важи и в обратния случай. Най-малкия жест, направен в израз на благодарност за нещата, които сме направили в ежедневието си един за друг е важен, защото ни сплотява и ни кара да се усмихваме.

Например, ако любимият ни иска да сготвим, нещо което отнема време и усилия е нужно само да ни каже колко сме добри в кухнята и колко секси изглеждаме с готварска престилка. А ако искаме съпруга ни да изхвърли боклука, а на него не му се нрави много, просто му обясняваме, че е тежък и нямаме толкова сила да го носим, а той е силен мъж и няма да го затрудни. След такъв комплимент веднага печелим усмивка и бонусът е изхвърлен боклук.

Не на всички, обаче ни е вродено да бъдем учтиви, затова трябва това качество да го доразвием, защото е от изключителна важност и ще ни бъде от полза през целия живот. Въпреки всичко, ако ни е трудно да изразяваме чувствата си, винаги можем да прибегнем до малки хитрости, които да поласкаят любимия ни.

Google+ Comments