comunikaciikaКомуникацията е едно от най-важните неща, особено ако става въпрос за членовете на една връзка, защото от това зависи нормалното им съжителство. Ако се изгуби тази комуникация, връзката може да претърпи сериозни поражения, тъй като при решаването на проблем и двамата трябва да правят компромиси и да се опитат да подобрят общуването по между си.

Това не е никак лесна задача, защото първо трябва да се намери източника на проблема. Например за мен не е нормално, ако цял ден с мъжа ми не си говорим. Винаги може да се намери тема за разговор и то без много да се мисли за това. Скандали има във всяка една връзка, ако някои ни казва, че не се карат, просто лъжат себе си, не нас. Важното при по-сериозен скандал или някакъв спор е как ще реагират и двамата. Място за сърдене няма, или ако има трябва да е за кратко време, просто за да покаже, че единия наистина е прекалил. Смятам, че в сърденето по цял ден или повече, няма никакъв смисъл, защото не сме деца, а зрели хора и трябва да разсъждаваме като такива. А крайния резултат винаги е един и същ – сдобряване, следователно всичко е било загуба на време и нерви.

Много важна черта в една връзка е откритостта. Мъжете не могат да знаят какво ни се върти на нас в главите, затова е по-добре да споделяме малко повече. Трябва да им се говори директно на мъжете, за да разберат какво искаме да кажем, защото намеците също не им се нравят много.

Google+ Comments