В предходния материал в блога ви споделих как да превърнете дома си в зимно убежище. Днес темата ще е в този дух, но ще включва по-нестандартни и нетрадиционни идеи. Готови ли сте да прочетете за нещата, които ще ви помогнат да имате интересен зимен дом?

Ако имате вентилатор на тавана, сега е моментът да се сдобиете с него. Горещият въздух има способността да се издига нагоре, така че вентилатор, който го изпраща обратно надолу, ще ви осигури по-голям комфорт у дома. През зимата перките на устройството трябва да се въртят по посока на часовниковата стрелка за оптимален резултат.

През зимните месеци, особено в моменти на изолация, ще прекарвате време на дивана, така че добавете комфорт към него. Поставете карета върху подлакътниците, за да ги предпазите от захабяване и за да разнообразите дизайна. Сменете калъфките на възглавничките с материал, който ви затопля (шенил, кадифе, пухкави тъкани). Ако не искате да оставяте по дивана одеяла, наблизо поставете кошница. Тя едновременно ще е част от интериора, но ще има и своята важна функция.

Раздвижете и мебелите, но по такъв начин, че нищо да не покрива радиаторите. През месеците на хубавото време обикновено поставяме мебелите както искаме, без да вземаме предвид дали покриваме отоплителните тела, или не. Но през зимата ситуацията е различна. И още една подробност, която трябва да имате предвид. Обикновено радиаторите са под прозорец със завеси. Затова избягвайте да затваряте плътните пердета, докато сте в стаята.

През зимните месеци заложете на тъмните цветове в интериора. На възглавници, карета, покривало на дивана и дори на стена, ако ви се боядисва. Тъмните цветове абсорбират повече топлина, като по този начин например тъмно сивото улавя 90% от топлината, която достига до него, а наситеното зеленото – 79%.

Google+ Comments