Блогът ми е любимо място, в което споделям всяка полезна, забавна и лична информация. Точно затова вярвам, че той представлява интерес за различни хора. Няколкото встъпителни думи са, за да въведа и в днешната тема. Тя е свързана с децата, родителите и клиповете в интернет.

Предполагам, че на много от вас, които имате малчугани, ви е ужасно трудно да намерите интересни и полезни видеа. Трудността се появява и от факта, че повечето от тях са на английски език. Няма нищо лошо детето да научава и чужди думи, но на една подрастваща възраст е добре да изгради отлични говорни навици на родния си език.

Воден от този копнеж, попаднах на един български канал в YouTube – Маргаритка. Той е дело на Вики от Мастило и Яна Липованска, които заедно с много педагози, музиканти и аниматори създават проекта. Видеата са направени като вид детски песнички, приказки и истории, учещи на добри навици.

Някои от тях са анимирани, а други са с кукли. Според създателите на „Маргаритка“ не трябва да отстъпва на световни проекти. В България реализацията е много добре оценена, а като посланици на каузата се включват редица знаменитости, артисти и певци. А пък и 80-те хиляди абоната в платформата доказват, че е успешна.

Споделям ви линк, ако все още не знаете коя е Маргаритка. Може да ви бъде полезно сега или пък в някоя от годините по-напред.

https://www.youtube.com/channel/UCgDgXDgo3uMG3Dapfe96gXw

Google+ Comments