Най-приятното, уютно и топло място на света не само през зимата, но и през цялата година, е домът. За да му се насладите перфектно и през идните студени месеци, е добре да подготвите някои неща предварително. Така ще сте сигурни, че цялото семейство е защитено и се чувства комфортно.

Започнете от проверка на радиаторите, климатика и бойлера. Все пак това са основните източници на топлина и е добре те да функционират правилно. Почистете тръбите, филтрите и премахнете наслония прах. Проверете и цялостната система, защото ако в нея нещо не работи както трябва, се намалява ефективността на енергията и спестяването на средства.

За хората, чията отоплителна система позволява, е препоръчително да помислят и за поставянето на термостат. Той автоматично включва и изключва отоплението, поддържайки температурата в дома стабилна. По този начин няма да има резки спадове с последващи увеличения и съответно по-големи енергийни разходи.

След това се отправете към прозорците. Според някои проучвания недостатъчната изолация причинява загуба между 25 и 30% от топлината вътре. Затова проверете дограмата, стъклата и уплътненията. Това преднамерено действие ще ви спести много средства, главоболия и топлина.

Следващата стъпка е да занесете килимите и пердетата за почистване. Ако имате необходимите условия, може да го направите и сами вкъщи. После се отправете към по-плътните завивки и одеяла. Накрая подгответе и зимните палта, като ги изперете вкъщи или ги занесете на химическо чистене. Бъдете готови за студените дни, когато и да дойдат те.

Това са задължителните проверки за подготвяне на уютно зимно убежище. Следете блога, защото в следващия материал ще ви дам още няколко идеи, които са щури, но и необходими.

Google+ Comments