Като човек, обичащ природата, естествените цветя са задължителен елемент у дома. Не само защото създават по-добра атмосфера и пречистват въздуха, но и защото са красиви. Наскоро обаче преоткрих изяществото и в изкуствените цветя. Споделям ви днес моите трикове и за такъв тип декорация.

Преди да направите покупка за изкуствени цветя, ви съветвам да проверите производителя и материалите, от които е изработено. Зная, че в големи магазини като Jumbo и JYSK има изобилие от подобни елементи, но те не винаги са трайни и не стоят красиво. Ако изкуствените цветя са от пластмаси, те ще се прашат и зацапват бързо и съвсем скоро ще са за боклука. Залагайте на латекс и мека пластмаса.

Следваща стъпка след закупуването е да приведете новото растение в приличен вд. Това означава да го почистите и да разгърнете всичките му листа и клончета. Опитайте се да придадете естествен вид, за да бъде максимално релистично. Също изберете и красива саксия или кашпа – определено ще преобрази нещата.

После е добре да изберете подходящо място в жилището си. Правилото е да поставите изкуствените цветя където биха вирели те добре и като естествени. По този начин няма да се „набиват толкова на очи“.

И накрая ви съветвам да ги комбинирате с лесно отглеждащи се естествени цветя. По този начин ще се получи приятна симбиоза. Красотата ще е налице във вашия дом, а грижите няма да са непременно големи. Въпреки това не забравяйте, че изкуствени или естествени, растенията имат нужда от поддръжка, време и внимание, за да изглеждат добре.

Google+ Comments