christmasfamilyНа втория ден от коледните празници не можах, аз Софи, да се стърпя и да не споделя нещо по темата. Моето виждане за празника не е да хвана Емил под ръка, да се качим в колата и да отпътуваме нанякъде само двамата за определен брой дни. Аз виждам Коледа като традиционно семеен празник, който се отбелязва именно със семейството. Идват ни гости, ние ходим на гости, прекарваме време заедно, говорим си, споделяме си, хапваме вкусна храна и се радваме на компанията си.

Познавам хора, които едвам издържаха да мине последният им работен ден и веднага отпътуваха нанякъде и не защото семейството им живее извън града, а защото просто искали да попътуват. Ами, добре. Много хора искат да сменят обстановката от време на време. Няма лошо и за го искам. Но защо не се видим първо с близките и семейството си, а след това да ходим, където ще ходим. Изчакайте ден-два преди да тръгнете, не е толкова трудно все пак. Нова година можете да я посрещнете на което място по света ви се прииска, но нека останем у дома поне за Колед.

Може би само аз размишлявам по този начин, но определено откривам чара в това да съм на Бъдни вечер със семейството си, да посетя родителите си, да изпека домашна баница, да приготвя коледна вечеря и да се порадвам на миговете, в които сме всички заедно.

Google+ Comments