2Представете си, че детето ви е тинейджър, който иска да се прави на смел и макар че навън е студено и ветровито, излиза по тениска и тънък суитшърт. Как да го/я накарате да се облича малко по-топло без да се карате? Лесно е – кажете на детето ви, че топлите дрехи са на мода.

Ако целта ви е момиче, което бих те желали да носи по-дълги блузи и повече пуловери, намерете снимка на някоя дизайнерска дреха с подобен вид. Световната мода не е само късо и тясно, напротив – има много дизайнери, които предпочитат по-широки кройки и по-груби материи. Убедете я, че така ще прилича на моделите на еди-кой-си дизайнер и ще бъде модерна. Няма как да не я спечелите на страната на своята кауза по този начин.

Ако целта ви е момче, което не искате да ходи само с изсулени панталони и тениски, които са му поне три номера по-големи от нужното, можете да приложите следната стратегия. Намерете снимки на негов любим актьор, музикален изпълнител, спортист и т.н. Той едва ли ще се облича неподобаващо извън видеоклиповете си например. Използвайте го като пример, че с каквото и да се занимаваш, е нежна да изглеждаш подобаващо и това е само в твоя полза. Да се надяваме, че ще сработи макар при момчетата да е малко по-трудно.

Google+ Comments