Повечето майки, които следят трендовете, знаят и за последния нашумял покрай празнуването на първия рожден ден. Той идва не от къде да е, а от Щатите и се нарича „смачкай тортата“. Ако пък за първи път чувате за този нов тренд, то ще се радвам да ви разкажа малко повече за него в следващите редове.

Цялостната идея на това преживяване е вие и детето да се забавлявате. Затова оставете всякакви предразсъдъци преди да се включите в нещо подобно. Необходимо ще ви е само голямо пространство, може и фотостудио, едногодишно дете, торта без захар и фотоапарат (може и телефон). А за след това – време за почистване и рамки за поставяне на веселите снимки.

За да се случи магията на „смачканата торта“, просто избирате подходящо място. Оставяте детето да седне и поставяте тортата до него. След това бързо се изтегляте и взимате фотозаснемащото средство. Мъничето може да пипа тортата, да я бутне, да я яде (затова е без захар), да се цапа. Това е неговият момент и трябва да бъде оставено на свобода да действа.

Ролята на родителя тук е да остави детето да се забавлява и по негов начин да отбележи празника и напредъка за една година. Затова ако сте от тези педантични хора, които не обичат неразбориите, то тогава изнесете цялото това представление в студио и оставете професионалист да го заснеме.

Ако трябва сега да се върна назад във времето и да отпразнувам отново първите рождени дни на децата, то със сигурност ще искам да споделя този момент с тях. Все пак тортата не е само за ядене, а и за забавление – а какво по-щуро от смачкана торта.

Google+ Comments