Много ми хареса една статия, която прочетох в известно списание – за децата у нас и колко е важно да ги поддържаме винаги живи 🙂 Затова реших да я припечатам и в блога, със сигурност на някои от вас също ще им се стори хубава:

Решихме да засегнем една нетипична тема – за детското у нас и какво сме запазили от първите си години. Попитахме издателя Светльо Кантарджиев, чието издателство се е специализирало в литературата за деца, какво смята, че трябва да запази един възрастен човек от детството си. Според него, това е ентусиазма да вървиш напред, безграничното любопитство, безоблачността в душата, игривостта и оптимизма.

Тези качества, смята Кантарджиев, взети заедно с опита и научените по трудния начин житейски уроци, могат да формират една личност по такъв начин, че да бъде продуктивна и успешна както в професионално, така и в семейно, а също и в личностно отношение. Отличителното при децата, казва издателят, е че могат да се наслаждават с цялото си същество – нещо, което голяма част от нас-възрастните забравят, защото понякога дори когато правим най-любимите си неща, в главата ни, някъде в ъгъла, но все пак там, е останало някоя малка или голяма тревога от ежедневието. Децата умеят да се абстрахират от всичко и да живеят „в настоящия момент“ с цялото си същество, в ползите на което отдавна се опитват да ни убедят източните учения. Последното, което трябва да запазим от детството ни, е способността да завързваме контакти и да създаваме приятели без ни най-малко усилие, така както го правят децата.

Разбира се, да поддържаш детското в теб винаги живо не е от най-лесните задачи, но определено си заслужава. И ако има нещо, което може да го върне у теб, в случай че си го изгубил – то е точно общуването с децата, които със сигурност ще ти напомнят с поведението си и за твоята душа в първите ти години на този свят, допълва Светльо Кантарджиев.

Издателството на Кантарджиев – Ню Медиа Груп издава няколко поредици с детски приказки, с грабващи илюстрации, специално предназначени за най-малките. Последните книжки, издадени преди по-малко от месец, можете да откриете в поредицата „Детство мое – Вълшебни приказки в картинки“ в по-големите книжарници.

Google+ Comments