secret_eaters_55708_450x250_lТайни лакомници сме през цялото време, всички членове на семейството ни. При нас обаче е осъзнато и сме от тези с висока и едра структура, на които не им личи. Има други обаче, които не могат да се похвалят със същото. Особено това важи за повечето жени. Сега познахте кой пише днес в блога, нали? Здравейте от мен, София. Днес ще попитам: Замисляме ли се какво и колко храна консумираме през деня, докато се опитваме да отслабнем?

Чува ли ли сте за автоматичното хранене? Лапваш ту и там, без дори да осъзнаваш какво правиш. Случва се най-често на работното място, в колата в задръстване или у дома, докато готвиш, а да – и пред телевизора. Обикновено навън се храним с бързи закуски и тестени изделяи, които никак не са полезни. Пием газирано и ядем много сладки неща. До компютъра си в офиса сме заредили бонбони, бисквити и кафета сякаш е склад за оцеляване, а не бюро. През това време можем много убедено да разправяме, че усилено спортуваме и да се оплакваме, че тренировките не са ефективни.

И тук се включвам аз: явно бъркаме в диетата и не тренираме правилно!

Всеизвестни отдавана са няколко правила на правилното хранене, които все не спазваме, за това аз ще си позволя да ги напомня. За да имат ефект диетите, не гладувайте по цял ден, защото организмът ще се включи на резервен режим и ще забави метаболизма – така няма да отслабнете скоро, освен ако не преминете в хронично недохранване. Подготвяйте си по-обилна закуска, добра порция обед и лека вечеря. Когато почувствате глад през останалото време взимайте плод, зеленчук или ядки. Оставете на страна алкохола, а когато имате повод консумирайте с мярка. Не се тъпчете по време на хранене, яжте бавно и не си досипвайте. Особено сега по празниците! 🙂

Малко за домакините: Докато готвите вие приемате повече калории само опитвайки ястието. След като вечеряте все едно сте яли за двама.

Съвет към трениращите: В повечето случай след тренировка бъркате жаждата с глад. Затова излапвате нещо сладко, бургер или се наливате с газирано, с което тотално проваляте всичко постигнато през последния час. Не случайно инструкторите казват да пиете повече вода, докато спортувате. Така ще убиете чувството за жажда и няма да изпитвате глад.
Ще видите, че само за седмица ще има ефект!

Google+ Comments